Friday, May 27, 2016

Apa Yang Anda Perlu Lakukan Jika Anda Suka Roti Tetapi Bimbang Tentang KANSER!!


roti
Roti yang ada hari ini dibeli di kedai-kedai mempunyai apa-apa persamaan dengan roti yang telah wujud sejak beribu-ribu tahun.Sehingga kira-kira
130 tahun yang lalu, roti dibuat dengan hanya empat bahan - tepung, air, garam dan yis - semua semula jadi.Agen penaik diperbuat daripada tepung
yang ditapai yang pada dasarnya budaya yis liar dan bakteria baik. Inilah yang dinamakan Sourdough Bread.Roti merujuk kepada ini sebagai
roti sebenar.Sebaliknya, roti yang disediakan ubiquitously yang beragi, komersial dan koktail bahan kimia yang menghasilkan sesuatu yang kelihatan
seperti roti,tetapi jauh dari itu dan yang kita benar-benar tidak boleh memakannya dengan kerap.

Jadi, jika anda seorang pencinta roti, apa yang perlu anda berhati-hati?

1) Bahan Tambahan:

Terdapat bahan yang digunakan sewenang-wenangnya - dari barangan untuk menjaga tepung segar dan memanjangkan jangka hayat untuk barangan
yang melembutkan serbuk roti dan menguatkan doh. Semua ini membantu syarikat menyampaikan "informasi lebih kurang" semasa anda membeli sesuatu yang
baik untuk anda. Bilakah kali terakhir anda membaca bahan yang disenaraikan di atas roti yang anda beli?

Sila berbuat demikian setiap kali anda membeli sebuku roti dan jika anda melihat sesuatu yangnenek anda tidak pernah digunakan atau sesuatu yang
berbunyi seperti mengarut, kemungkinan ia tidak baik untuk anda.Roti boleh menyebabkan kanser bukan baru, tetapi kita mesti mengubah cara kita makan

2) Yis Perdagangan:
Corporations suka ini kerana ia berfungsi pantas dan konsisten. Ini adalah strain yis yang telah diasingkan dan kejuruteraandi makmal untuk tindakan
pantas. Oleh itu, sambil roti ditapai secara semula jadi mengambil masa minimum tujuh hingga lapan jam daripada tepung roti, roti komersial yeasted
biasanya di dalam kira-kira tiga jam. Kelemahan ketara ialah bahawa tepung itu tidak gagal sepenuhnya dan tidak pra-diproses sebelum dibakar
membawa kepada jenis masalah kesihatan yang kita dengar hari ini dan yang telah diputar industri bebas gluten.

Roti telah wujud selama beribu-ribu tahun dan kami tidak pernah mendengar alahan gluten kemudian. Macam mana boleh terjadi? Apa juga yang menambah kepada masalah ini adalah
banyak gandum yang kita makan adalah tanaman mono yang telah 'kejuruteraan' di makmal untuk tuaian dijangka dan yang tidak membantu sama
ada.

Dan apa yang perlu anda lakukan?

1) Berhenti membeli roti dari iklan komersial yang sedang ditaburkan. Itulah salah satu cara untuk memberi tekanan syarikat-syarikat dan pembuat roti roti tanggungjawab moral mereka.
2) Carilah pembuat roti kecil yang rotinya dibakar dan komited untuk makanan yang baik. Kebanyakan kedai roti, malangnya, tidak akan jatuh ke dalam kategori ini.
3) Mula roti anda sendiri dan berhenti penyumberan luar keperluan anda roti kepada pemain komersial.



The post Apa Yang Anda Perlu Lakukan Jika Anda Suka Roti Tetapi Bimbang Tentang KANSER!! appeared first on LelakiSihat.Com - Tips & Info Kesihatan Lelaki.

Load disqus comments

0 comments