Segelintir pengusaha kedai makan menggunakan pelaris bagi mengaut keuntungan berlipat kali ganda, bukanlah sesuatu yang baru. Malah, masih ada yang mengamalkannya kerana mata sudah buta dengan kekayaan dunia.
Nurul Kasmadillawati Zakaria, hari ini memuat mendedahkan pengalamannya beberapa tahun lalu ketika dia bersama suami dan anaknya berkunjung ke sebuah kedai nasi lemak yang didakwa menggunakan pelaris.
Ramai yang beratur panjang, sedangkan nasi lemak mereka rasa biasa sahaja...
"Nasi dah habis! Ambik nasi!"
Apa motif letak nasi dalam tandas?
Seram sejuk membaca pendedahan wanita ini. Tidak dapat bayangkan kalau diri ini termakan benda-benda kotor yang disangka enak dan mengenyangkan itu.
Enggan ramai yang menjadi mangsa pengusaha kedai makan yang tidak bertanggungjawab, Nurul juga turut berkongsi beberapa tips bagaimana mahu mengenal pasti sesebuah kedai makan itu menggunakan pelaris atau sebaliknya.
Kepada mereka yang mengamalkan pelaris, sedarlah bahawa kekayaan tidak akan dapat dibawa ke akhirat. Bertaubatlah segera sebelum terlambat. - The Reporter
0 comments